Junea sluit partnership met KPN

KPN zal de Junea gaan voorzien van connectiviteit en simkaarten, maar zal ook een adviserende rol spelen bij de expansie van het Nederlandse IoT-bedrijf.

20 april 2021

Junea Nederland kondigt een nieuw partnership aan met KPN. Het bekende telecombedrijf zal de Junea gaan voorzien van connectiviteit en simkaarten, maar zal ook een adviserende rol spelen bij de expansie van het Nederlandse IoT-bedrijf. 

KPN als ideale sparringpartner

Elke Junea vending machine is momenteel via 4G verbonden met het internet. Deze functionaliteit wordt verzorgd in samenwerking met KPN. Toch gaat de rol van KPN nu verder dan dat. “We zijn ooit begonnen met een simpel Arduino-computertje en een Raspberry Pi,” vertelt Patrick Stooker, co-founder van Junea. “Maar een IoT-project is meer dan pionieren en prototypes ontwikkelen. Het gaat ook om de lange termijn, om schaalbaarheid en duurzaamheid. We zien KPN als de ideale sparringpartner die ons in het gehele proces adviseert over dit soort aspecten.”

Uitstel door de coronacrisis

Er staan inmiddels al honderden Junea’s door heel Nederland, maar voor Junea Nederland is het avontuur pas net begonnen. “Door de coronacrisis is het momentum niet best,” vertelt Stooker. “Veel ondernemers hebben nu wel wat anders aan hun hoofd. Maar het Junea-concept past uitstekend in het kantoor van de toekomst, dat vooral als ontmoetingsplek voor kleinere groepen medewerkers fungeert. Ook hechten werkgevers steeds meer waarde aan gezonde voeding voor hun personeel. Wij gaan de wereld veroveren.”

Gratis proefplaatsing

Wie de Junea nu bestelt, krijgt de automaat binnen enkele weken geleverd op zijn locatie. Bovendien heeft iedereen de mogelijkheid om de Junea eerst een maand gratis op proef te laten plaatsen.