Verantwoorde Junea Snacks in de sporthal

6 tips om als sportschool het meeste uit jouw Junea automaat te halen

18 oktober 2023

Ben jij de eigenaar van een sportschool? Lees dan gauw verder!

Het runnen van een sportschool draait om meer dan alleen topapparatuur en uitstekende trainers. Het totaalplaatje moet gewoon kloppen als jij wilt groeien en nog belangrijker; je leden wilt behouden. Een uitmuntende service is daarbij cruciaal. De Junea vending machine kan hierbij een tweeledige rol spelen: de sport ervaring verrijken én zorgen voor extra inkomsten. Ontdek in dit artikel zes tips om alles uit jouw Junea automaat te halen.

1. Locatie

De locatie van jouw in automaat is van enorm belang. Wij zien vaak dat sprortscholen de automaat op plekken zetten die niet goed in het zicht zijn, zoals afgelegen hoeken of vlakbij de uitgang. Hierdoor wordt de automaat gemakkelijk over het hoofd gezien door de leden, wat leidt tot minder verkoop en dus minder omzet.

De juiste plaatsing van de Junea automaat kan een groot verschil maken. Wij zien dat automaaten die duidelijk zichtbaar zijn tijdens de gehele workout, bijvoorbeeld bij de dumbells of in de buurt van de cardio-apparaten, het vaak beter doen. Dit komt doordat de leden gedurende hun training constant worden herinnerd aan de aanwezigheid van de beschikbare drank- of snackautomaat.

2. Communicatie

Zorg ervoor dat jouw leden op de hoogte zijn van de nieuwe Junea automaat. Een plaatsing zonder voorafgaande communicatie kan kansen laten liggen. Je kan dit doen met een aankondiging via e-mailnieuwsbrieven of maak gebruik van social media, zoals Instagram en Facebook. 

Maak het daarnaast persoonlijk en betrek de leden actief. Je kan bij binnenkomst flyers uitdelen of een simpele persoonlijke benadering kan ervoor zorgen dat de betrokkenheid vergroot word. 

3. Doelgroep begrijpen

De keuze van producten voor je automaat moet nauw aansluiten bij het type sportschool en de specifieke wensen van jouw doelgroep. Jouw persoonlijke voorkeuren zijn zeker belangrijk, maar het draait uiteindelijk allemaal om wat je leden willen en nodig hebben.

Voor bijvoorbeeld een crossfit gym, waar intensiteit en prestaties centraal staan, is het een slim idee om te kiezen voor producten die gericht zijn op topsporters. Denk bijvoorbeeld aan het FitAid assortiment, dat specifiek ontworpen is voor snel herstel en optimale prestaties. Aan de andere kant, voor een meer algemene sportschool, waar wellicht een breder publiek traint, zijn de verantwoorde producten uit ons assortiment een goede optie. Deze bieden een evenwichtige mix van smaak en voeding, geschikt voor een gevarieerde groep sporters. 

4. Kennis maken

Misschien zijn je leden nog niet bekend met de producten in jouw Junea automaat. Het introduceren van deze nieuwe producten kan een leuke ervaring zijn voor beide partijen. Als ze nog niet bekend zijn met de aangeboden producten, dan is hun eerste ervaring heel belangrijk als je herhaling verkopen wilt realiseren.

Bied bij binnenkomst bijvoorbeeld gratis samples aan. Snijd een aantal repen in stukjes en leg ze op een school. Dit is niet alleen een fijne verrassing, maar geeft leden ook de kans om nieuwe favorieten te ontdekken. Een persoonlijke touch, zoals een korte introductie of uitleg over de voordelen van elk product, kan het verschil maken. Als ze weten wat de achtergrond van een product is, zijn ze eerder geneigd om het in de toekomst te kopen. Bovendien kan mond-tot-mondreclame van tevreden leden anderen ook aanmoedigen om de automaat vaker te gebruiken.

5. Correcte prijzen

Het vinden van de juiste prijzen voor de producten in jouw Junea automaat is een zoektoch tussen klantteverdenheid en winstgevendheid. Geen één lid wilt teveel betalen, vooral al ze weten wat de prijzen zijn van vergelijkbare producten bij andere aanbieders. 

Je kan daarom beter niet te hoog zitten, hierdoor zal je machine waarschijnlijk niet genoeg gebruikt worden. De prijzen van de supermarkt zijn vaak een goede richtlijn, omdat veel mensen daar hun dagelijkse boodschappen doen en bekend zijn met de standaardprijzen. Overweeg ook om verkoop te stimuleren en waardering te tonen door trouwe leden kortingen of zelfs gratis producten te geven.

Onze automaat draait echter niet alleen om directe winst, maar om het bouwen van een goede relatie met je leden en het uitbreidden van je servicepakket, waardoor ze meer geneigd zijn terug te komen en op termijn langer klant zullen blijven.

6. Feedback verzamelen

Communicatie met je leden over het aanbod in de Junea automaat, is de sleutel tot tevreden klanten en een goed lopende machine. Het is niet alleen een manier om te tonen dat je om hun wensen geeft, maar het helpt je ook bij het finetunen van je aanbod.

Door actief feedback te vragen, bouw je vertrouwen en betrokkenheid met je leden. Misschien zijn er bepaalde producten die ze graag zouden willen zien of zijn er huidige producten die niet in de smaak vallen. Met regelmatige peilingen of een feedbackbox bij de automaat, blijf je op de hoogte van hun veranderende voorkeuren. Wanneer je jouw aanbod aanpast op basis van hun input, zullen ze zich gewaardeerd en gehoord voelen, wat op zijn beurt de loyaliteit en tevredenheid verhoogt. Het gaat allemaal om luisteren en reageren om zo de beste ervaring voor iedereen te creëren.

Volg deze tips

De juiste inzet van een Junea vending machine draait dus niet alleen om het hebben van een machine; het gaat erom hoe je de automaat verwerkt binnen je sportschoolomgeving.

Door de eerder genoemde tips toe te passen, kan jij jouw service voorzieningen verbeteren. Leden voelen zich gewaardeerd als hun feedback wordt gehoord en het productaanbod wordt aangepast op basis van hun wensen. Dit resulteert niet alleen in tevreden klanten, maar ook in een hogere verkoop uit de automaat. Zo sla je twee vliegen in één klap: je biedt een service die perfect aansluit bij de behoeften van je leden en maximaliseert tegelijkertijd het rendement op je investering. Een win-win situatie voor zowel de sportschool als de bezoekers.